Събития

Конкурс за изработка на АРТ инсталации от отпадъчни материали, подлежащи на рециклиране

Конкурс за изработка на АРТ инсталации от отпадъчни материали, подлежащи на рециклиране
По случай Деня на Земята – 22 април, Varna Mall отново организира конкурс на тема „Нов живот за ненужните вещи“. В конкурса могат да се включат деца и младежи от Варна и региона на възраст от 7 до 25 години. За целта те следва да представят предмети и/или арт инсталации, изработени от отпадъчни материали и/или стари, излезли от употреба, вещи от бита.

Целта на конкурса е да насочи вниманието на младите хора към проблемите, които застрашават бъдещето на Земята, като провокира творческото им мислене.

Участията - максимум с 3 творби, могат да са групови или индивидуални, като арт инсталациите трябва да отговарят на следните изисквания:

- Да са направени от поне 80% рециклируеми или отпадъчни материали - сламки, бутилки, кенчета, чашки, торбички, прибори, капачки, стари обувки, играчки и др., като могат да съдържат елементи от рисунки, колажи, скулптури, намерени предмети.
-  Да са с подходящ размер, да може да се транспортират.
-  Да нямат остри/режещи ръбове или остри предмети по тях.
-  Да бъдат стабилни, да не се разпадат, да са устойчиви на атмосферни условия, да могат да стоят самостоятелно и да бъдат лесно подвижни от едно лице.

Краен срок за подаване на творбите: 21 април (петък) 2023 г.

Творбите се предават на бюро Информация във Varna Mall - всеки делничен (работен ден), от 9:00 до 16:00 часа, с приемо-предавателен протокол, срещу което участниците получават входящ номер.

Всички творби следва да съдържат информация за автора/авторите – име/имена, възраст, учебно заведение или друга институция, телефон и мейл за връзка.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 24 април.
Арт произведенията ще бъдат оценявани от експертно жури по следните критерии:

- Ефективно използване на отпадъчните материали.
- Оригиналност и креативност.
- Иновативност.
- Цялостно представяне.

Всички произведения ще бъдат представени в общите части на търговския център до 15 май 2023 г.

Победителите на първите триместа ще получат гифт карти за пазаруване на стойност: I място – 200 лв., II място – 100 лв., III място – 50 лв. Победителите от четвърто до десето място ще получат ваучери за безплатни билети в кино Арена (Варна Мол) на филм по избор. Всички участници ще получат грамоти за успешно представяне.

Участниците следва да приберат своите творби най-късно до 31 май 2023 г. След тази дата търговският център не носи отговорност за съхранението им.

Повече информация за участие в конкурса можете да получите на: vpopova@regents.bg, 0882028882


Апр

П В С Ч П С Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30