English

Новини

Енергия за целия ден с фреш от захарна тръстика

18. октомври 2018
Енергия за целия ден с фреш от захарна тръстика
Един уникален био продукт, който тонизира и лекува организма, вече се предлага в търговско-развлекателния център на Мол Варна ЕАД. На щанда на Mr. Sugar Cane на етаж 3 почитателите на здравословното хранене могат да открият фреш от захарна тръстика.

Жителите на тропиците и субтропиците отдавна са открили ползите от прясно изцедения сок от топлолюбивото растение. Зареден с изобилие от минерали, като калций, фосфор, цинк, калий, и витамини А, С и В комплекс, сокът от захарна тръстика повишава имунитета, пречиства организма и го зарежда с енергия. Нещо повече – заради съдържанието на фолиева киселина, той е много полезен за консумация по време на бременността, а тъй като има нисък гликемичен индекс, може да се пие и от диабетици.

Научни изследвания са доказали, че сокът от захарна тръстика помага при лечението на жълтеница и проблеми с черния дроб и жлъчката, като стимулира тялото само да се освободи от токсините. Не на последно място, екзотичният фреш е сред продуктите, които алкализират човешкия организъм.

Наред с всички здравословни плюсове, приготвянето на тръстиковата напитка е истинска атракция. Всичко се случва в реално време - пред очите на клиентите машината „захапва“ здравите стъбла на растението и за нула време изцежда от тях свежия сок. А ако пожелаете, може да овкусите натуралния енергизиращ фреш с пресен лимон, джинджифил или мента.