Събития

Свободна размяна на семена на Фермерския пазар

Свободна размяна на семена на Фермерския пазар

11:00 - 15:00 часа, Пазарът на Varna Mall, ниво -2

За шеста поредна година Varna Mall ще бъде домакин на атрактивно и много полезно събитие – Свободна размяна на семена. Организатори на традиционната инициатива, която се провежда един път годишно, са Фермерски пазар – Варна и „Тревясалата ферма“ в с. Здравец.

Свободната размяна на семена има за цел хората в региона, които отглеждат сами храната си, да имат свободен достъп до семена, които не са генномодифицирани. Всички семена на събитието се раздават/подаряват безплатно или се разменят за други, донесени от заинтересованите. Всички семена са от отгледани в България сортове зеленчуци, билки, плодове, подправки, цветя - повечето са стари, устойчиви сортове.

Организаторите канят всички, които имат такива семена, да се включат в размяната!

Целта на размяната е да бъде запазено видовото разнообразие на хубави български семена и повече хора да могат сами да отглеждат чиста и качествена храна за себе си и семействата си. Растенията от такива семена са по-устойчиви и издръжливи на климатичните условия и болестите по нашите ширини.

За да стигнат семената за повече хора, всеки от посетителите ще може да получи максимум 3 пакетчета, предупреждават от Фермерския пазар.

Фев

П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28