Събития

Градски Хелоуин парад - Варна 2018

Градски Хелоуин парад - Варна 2018
10:30 - 14:00 | 27 и 28 октомври, централно фоайе - Работилница за Хелоуин аксесоари

18:00 часа | 31 октомври, централно фоайе - начало на Градски Хелоуин парад 2018

Записване за участие в парада се прави на бюро Информация (партер), от 10:30 до 17:45 часа на 31 октомври

Традиционният – най-забавен и щедър Градски Хелоуин парад, отново ще събере в търговско-развлекателния център на Мол Варна ЕАД малки и големи почитатели на хоръра. На 31 октомври централното фоайе ще гъмжи от вампири и зомбита, феи и принцеси, приказни и филмови герои, които ще дефилират в празничното шествие. То ще започне точно в 18:00 часа под ръководството на „главните вампири“ - актьори от Кукления театър във Варна. Парадът е за всички фенове на Хелоуин, без ограничение на възрастта и персонажите, в които са се превъплътили.

Както всяка година, организаторите са подготвили за празника атрактивна програма. Специално за Хелоуин в търговския център ще отвори врати Училището за магьосници на Доктор Джакел. Той не е обикновен фокусник, а загадъчен и забавен вълшебник, който ще омагьоса децата с изкуството на илюзията. Заедно с него участниците в парада ще търсят изгубени предмети, намерени чужди вещи и ще разкриват сложни хелоуински загадки.


Гостите на тържеството ще се насладят и на танцовите умения на децата от школата по балет „Вива денс“.


По традиция търговските обекти в центъра ще обсипят участниците в парада с много изненади и награди. Те ще бъдат раздадени в конкурсите за най-страховит костюм, най-добре изработен фенер от тиква, най-млад участник и много други категории. На 27 и 28 октомври ще отвори врати и предпразнична Работилница за Хелоуин аксесоари. В нея децата и гостите на комплекса ще могат да си измайсторят маска или впечатляващ аксесоар за празника с помощта на вещи специалисти по хорър стайлинг.Непосредствено преди парада – от 14 до 18 часа на 31 октомври, в централното фоайе на търговския център талантливите студенти по мода и моден мениджмънт от ВСУ „Черноризец Храбър“ и ученици от Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн ще гримират безплатно всички кандидати да се включат в карнавалното дефиле.

И тази година Мол Варна ЕАД ще организира онлайн конкурс за най-атрактивна снимка на участниците в Градския Хелоуин парад. Снимките на всички желаещи ще бъдат представени в специален албум във Фейсбук страницата на търговско-развлекателния център от 2 до 8 ноември. Първите 3 снимки, събрали най-много харесвания, ще спечелят атрактивни награди.