English

Новини

IV езикова - №1 в кампанията „Подкрепи своето училище 2019“

01. октомври 2019
IV езикова - №1 в кампанията „Подкрепи своето училище 2019“

IV езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ е победителят в кампанията „Подкрепи своето училище 2019“, която Varna Mall традиционно организира в навечерието на новата учебна година. Първата в страната езикова гимназия с преподаване на френски език грабна наградата от 2000 лв., предоставена от търговския център, след като получи най-висок процент на подкрепа сред всички общински и държавни училища във Варна.

Победителят бе излъчен след едномесечно гласуване в онлайн приложението „Подкрепи своето училище“ в сайта на Varna Mall и с талони получени при пазаруване и пуснати в „избирателната урна“ в търговския център. След края на кампанията бе определен коефициентът на подкрепа, получен от съотношението между общия брой получени гласове и броя на учениците във всяко от учебните заведения.

Гимназията с преподаване на френски и испански език оглави класацията, постигайки най-висок коефициент на подкрепа – 9,96. Анкета сред учениците на IV ЕГ предстои да определи за какво ще бъде изразходвана наградата.