English

Новини

7-годишна филипинка грабна титлата Мини Мис - Варна 2019

26. aвгуст 2019
7-годишна филипинка грабна титлата Мини Мис - Варна 2019

В последната неделя на август десетки даровити деца се събраха във Varna Mall, за да станат част от 10-ия юбилеен конкурс за таланти „Мини Мис и Мини Мистър“. В него, по традиция, актрисата Илиана Балийска дава простор за сценична изява на мини госпожици и мини господа от 3 до 12 години. В продължение на часове малките таланти забавляваха с песни, стихове, танци, гимнастически съчетания и дори рисунки гостите на регионалната надпревара.

Награди имаше за всички участници в „палавото шоу“, но въпреки това битката за титлите бе оспорвана. В първата възрастова група – от 3 до 6 години, овациите на зрителите и титлата Мини Мис заслужи звънкия глас на 5-годишната Мария Симонова. Мини Мистър стана Кристо Пенев, също на 5 години, който плени гостите с артистичната си рецитация.

В групата на големите - от 7 до 12 г., екипът на шоуто и публиката със своите аплодисменти избраха за Мини Мис 7-годишната Паулина Лансанган. Малката чаровница, която е родом от Филипините, но живее във Варна, изпълни виртуозно прекрасна българска народна песен. 


За Мини Мистър единодушно бе „коронясан“ 11-годишният гайдар Валери Иванов.

По традиция конкурсът излъчи и Мини Мис „Чужбинче“, а т.г. в двете възрастови групи с титлите се окичиха сестрите Рая (5 г.) и Симона (12 г.) Букови, които са родени и живеят в Англия.

Актрисата Илиана Балийска отново организира конкурс и за близките на малките таланти – с много настроение родители и баби се състезаваха за титлите Златно мамче, Златен татко и Златна баболина.

Специален гост на тържеството бе зеленият любимец на децатахипопотамът Хипо, който зарадва с подаръци всички деца! Разбира се, най-големите награди бяха за победителите. Най-артистичните мини дама и мини джентълмен до 6 години получиха голям плюшен мечок от „Хиполенд“, а победителите - момче и момиче във възрастовата категория 7+, спечелиха два светещи глобуса, с карта на земното кълбо и звездното небе, от Orange center. Fitness Energy CLUB пък подари безплатно посещение за Бокс за деца или Зумба за деца на всички финалисти.

Надпреварата във Варна бе част от националното турне на шоуто за даровити деца, а призьорите предстои да се изявят и на сцената на XXI национален телевизионен конкурс „Мини Мис и Мини Мистър - Малки Големи Таланти“ през есента в София.