English

Новини

Супермощни автомобили „танцуваха“ в дрифт шоу на паркинга на Мол Варна ЕАД

14. септември 2018
Супермощни автомобили „танцуваха“ в дрифт шоу на паркинга на Мол Варна ЕАД
Свистене на гуми, рев на двигатели и автомобили, „танцуващи“ с бясна скорост, привлякоха хиляди зрители на шоуто на Дрифт клуб България (DCB) в четвъртък вечерта. В продължение на един час 9 пилоти – международно признати виртуози в екстремното шофиране, забавляваха множеството край открития паркинг на Мол Варна ЕАД.


През целия ден любопитни минувачи се тълпяха около участниците в Summer Drift Show Varna 2018 и колите им. Най-запалените почитатели на предизвикателния спорт пък заеха позиции далеч преди началото на адреналиновия спектакъл.


 
За да се включат в демонстрациите в стил „Бързи и яростни“, във Варна за първи път пристигнаха дрифтъри от Сърбия и Румъния. Те и българските им колеги от Варна, Добрич, Велико Търново, Плевен и Стара Загора показаха по уникален начин как дори 600 конски сили под капака на колата могат да бъдат укротени и „дресирани“, за да сътворят запомнящо се зрелище.


Мощните автомобили препускаха по паркинга, обвити в дим, въртяха се в сложни пируети и удивителен синхрон, докато мъжете зад волана натискаха докрай педала на газта, предизвиквайки възхищението и аплодисментите на публиката.

Снимки: Краси Иванов - Фотография и Kolev Photography