Събития

Парад на буквите и Арт работилничка по случай 24 май

Парад на буквите и Арт работилничка по случай 24 май
24 май, 11:30 часа, централно фоайе

На един от най-светлите български празници – Денят на славянската писменост, Varna Mall отново ще събере децата на града в традиционния Парад на буквите. В него могат да се включат всички малчугани от началните класове на варненските училища със собственоръчно направени букви от различни материали, апликирани и украсени според въображението на участниците. Буквите могат да бъдат оформени като корони, ризници, шапки или просто изрязани и изпъстрени с цветове или допълнителни детайли.

Парадът на буквите ще започне в 11:30 часа на 24 май, а малките последователи на светите братя Кирил и Методий ще дефилират в централното фоайе на търговския център. Най-атрактивните и оригинално представени букви ще получат специални награди. Записвания за участие може да се правят преди събитието и в деня на провеждането му на бюро „Информация” или на еmail info@mallvarna.bg

За всички, които искат да се включат в парада, но нямат предварителна подготовка, в 10:30 часа ще отвори врати АРТ работилничка, в която желаещите могат да получат и декорират своята буква.

За всички участници ще има много забавни игри и награди от Orange center, Carnival Kids и другите обекти в търговския център!