Събития

„Капачки за бъдеще“ - кампания в помощ на недоносените бебета

„Капачки за бъдеще“ - кампания в помощ на недоносените бебета
7 април, 10:00–14:00 часа, открит паркинг

„Капачки за бъдеще“ - популярната кампания, която събира пластмасовите капачки от бутилките, които използваме ежедневно, за да помогне на недоносените бебета, избра Varna Mall за домакин на първата си акция в морската столица.
 
На 7 април, неделя, от 10:00 до 14:00 часа, всички, които събират капачки от бутилките за еднократна употреба, могат да ги донесат на открития паркинг на търговския център и да ги предадат за вторична преработка. Средствата, събрани от рециклираната пластмаса, ще бъдат изразходвани за закупуването на съвременни кувьози за новородените. Колкото повече капачки бъдат събрани, толкова повече бебета, родени преждевременно, ще имат шанс да продължат живота си здрави и без увреждания.

„В България по-голяма част от наличната техника е на повече от 20 години, а всяко трето дете у нас, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите“, коментират инициаторите на кампанията Мартина Йорданова и Лазар Радков. До момента те са провеждали акции в София, Пловдив, Плевен и Велико Търново, резултатите от които са: 69 тона рециклирана пластмаса; 690 куб. м спестен на България боклук; събрани средства за 6 кувьоза и десетки живи и по-здрави деца.