Събития

TEDxVarna - четвърто издание

TEDxVarna - четвърто издание
На 26 януари от сцената в Кино Арена във Varna Mall

Билетите за събитието са изчерпани. Няма да се продават билети на място!
-------------


След страхотните три издания на TEDxVarna, организаторите продължават формата, който се превръща в ежегоден във Варна!

Новото издание: TEDxVarna vol.4 – Perspectives! 14 успели млади хора ще представят своите идеи, теории и проучвания за да помогнат и на другите да тръгнат по пътя на успеха.

Повече информация относно програмата и лекторите вижте тук: TEDxVarna - 26.01 | Varna Mall

Събитието във Фейсбук: TEDxVarna vol.4 – Perspectives

„Да създаваш възможности, означава да даваш надежда“, убедени са всички страхотни лектори, след които личат имената на Дамян Дамянов (основен художник на издателство „Сиела“), Мария Милушева (творчески директор на Noble Graphics), Константин Кръстев (основател на HelpKarma) и т.н. Неслучайно и Голямата тема на събитието е „Перспективи“ / Perspectives.

TED е една от най-известните платформи за конференции в света - организация с нестопанска цел, посветена на идеите, които заслужават да бъдат споделяни (Ideas Worth Spreading). Началото й е поставено през 1984 г. под формата на конференция, която събира хора от три сфери: технология, забавление, дизайн. И днес TED продължава мисията си да утвърждава вярата в силата на идеите за промяна на нагласите, живота и света като цяло. „Идеите заслужават да бъдат разпространявани. Ние строим прозрачна къща, която предлага безплатни знания и вдъхновение от най-вдъхновените мислители в света, а също и една общност от любопитни души, ангажирани с идеи и с грижа за другите“, гласи мотото на хората, обединени от TED.

35 години след началото обхватът на платформата се разширява все повече. Заедно с двете годишни конференции - TED в Лонг Бийч и в Палм Спрингс всяка пролет, и конференцията TEDGlobal в Единбург (Великобритания) всяко лято, TED включва спечелилия много награди TEDTalks видео сайт, Проекта за Свободен превод, TED Talks, вдъхновяващата TED Fellows, Годишните TED награди, както и TEDx. TEDx обединява хора, споделящи опит и вдъхновение чрез програмата за местни, самостоятелно организирани събития, изградени около TED прожекции и презентации на живо.