Събития

Кралската опера в Лондон и кино Арена представят КИНОСЕЗОН 2018/2019

Кралската опера в Лондон и кино Арена представят КИНОСЕЗОН 2018/2019
С 11 заглавия, които ще бъдат показани ексклузивно в залите на Кино Арена, Киносезон 2018/19 на Кралската опера в Лондон ще предстяви голямо разнообразие от оперни и балетни спектакли, между които и три нови постановки. Сезонът включва класически спектакли като балетът Лешникотрошачката, както и изпълнения на световноизвестни оперни звезди като Майкъл Фабиано, Йонас Кауфман, Анна Нетребко и Ева-Мария Вестброк.

Сезонът ще бъде открит с въздействащата постановка на Кралския балет Майерлинг (7, 10 и 11 ноември) на хореографа Кенет Макмилън, за който билетите са вече пуснати в продажба:
https://www.kinoarena.com/bg/movie/mayerling

Балетът пресъздава блясъка на императорския двор на Австро-Унгария и е посветен на терзанията на наследника на Хабсбургите принц Рудолф. Следващият балетен спектакъл е Баядерка (26, 29 и 30 декември), с който хореографът Наталия Макарова отдава почит на класическия руски балет от 19 век. В спектакъла е включена и известната „бяла сцена“, в която целия кордебалет се изявява под лунна светлина.

Любимата постановка на всички почитатели на Кралския балет Лешникотрошачката (16, 19 и 20 януари) пресъздава вълшебството на Коледа чрез невероятната музика на Чайковски, който разказва историята на малката Клара и нейният любим принц. До този момент това е най-гледаната постановка на Кралската опера с рекордните 82000 зрители в киносалоните през декември 2017 год. Балетните спектакли продължават с живописно пътешествие из Испания с постановката на Карлос Акоста на Дон Кихот (3, 6 и 7 април), вдъхновена от оригиналната хореография на Мариус Петипа.

Сборната балетна програма (26, 29 и 30 юни) включва Within the Golden Hour на хореографа Кристофър Уилдън, Flight Pattern с хореография на Кристъл Пайт и нова постановка на известния белгийски хореограф Сиди Ларби Черкауи. Балетният спектакъл по класическото произведение на Уилям Шекспир Ромео и Жулиета (17, 20 и 21 юли) на хореографа Кенет Макмилън пресъздава живота във Верона по времето на Ренесанса и враждата между фамилиите на Монтеки и Капулети, довела до трагичния финал на любовта между двамата млади влюбени.

Киносезон 2018/19 на Кралската опера включва и пет оперни постановки. Валкирия(28 ноември, 1 и 2 декември) на Рихард Вагнер е втората и може би най-любима опера от цикъла Пръстенът на Нибелунгите и изследва сложните семейни отношения с помощта на невероятна музика, най-известните фрагменти от която са арията „Пролет“ и „Полетът на валкюрите“. Диригент на спектакъла е Антонио Папано, под чието ръководство блестят известните изпълнители на репертоара на Вагнер Джон Лундгрен, Нина Стеме, Стюарт Скелтън, Емили Магий и Сара Конъли.

Операта Дама пика (13, 16 и 17 февруари) от Чайковски е премиерен спектакъл на Кралската опера, реализиран от известния норвежки режисьор Стефан Херхайм. Историята, посветена на любовните терзания е под диригентството на Антонио Папано и с участието на невероятни изпълнители, сред които българския тенор Владимир Стоянов, латвийския тенор Александрас Антоненко и холандското сопрано Ева-Мария Вестбрук. На голям екран се завръща зашеметяващата постановка на режисьора Ричард Еър на Травиата (6, 9 и 10 март) от Джузепе Верди. Любимата на всички меломани опера разказва драматична любовна история и включва едни от най-известните мелодии, написани от Верди.
Верди е автор и на епичното произведение Силата на съдбата (8, 11 и 12 май). Впечатляващата постановка на Кристоф Лой се играе на сцената на Кралската опера повече от 10 години. Великолепният изпълнителски състав включва звездите Анна Нетребко и Йонас Кауфман в ролите на обречените влюбени Леонора и Дон Алваро. Последната опера от Киносезон 2018/19 на Кралската опера е изпълнената с парижки блясък постановка на Фауст (29 май, 1 и 2 юни) от Шарл Гуно. Режисьор на спектакъла е Дейвид Маквикър, а диригент е Дан Етингер. Главната роля е поверена на Майкъл Фабиано, Диана Дамрау е невинната Маргарита, а Ервин Шрот е харизматичния дявол Мефистофел.

Киносезон 2018/19 включва:

Балет
МАЙЕРЛИНГ на Кенет Макмилън
7, 10 и 11 ноември
БИЛЕТИ: https://www.kinoarena.com/bg/movie/mayerling

Опера
ВАЛКИРИЯ от Рихард Вагнер
28 ноември, 1 и 2 декември

Балет
БАЯДЕРКА на Мариус Петипа
26, 29 и 30 декември

Балет
ЛЕШНИКОТРОШАЧКАТА на Питър Райт
16, 19 и 20 януари

Опера
ДАМА ПИКА от Пьотър Илич Чайковски
13, 16 и 17 февруари

Опера
ТРАВИАТА от Джузепе Верди
6, 9 и 10 март

Балет
ДОН КИХОТ на Акоста/Петипа
3, 6 и 7 април


Опера
СИЛАТА НА СЪДБАТА от Джузепе Верди
8, 11 и 12 май

Опера
ФАУСТ от Шарл Гуно
29 май, 1 и 2 юни

Балет
ТРИ ЕДНОАКТНИ БАЛЕТА
Пайт: FLIGHT PATTERN / Уилдън: WITHIN THE GOLDEN HOUR / Черкауи: НОВА ПОСТАНОВКА
26, 29 и 30 юни

Балет
РОМЕО И ЖУЛИЕТА на Кенет Макмилън
17, 20 и 21 юли