Събития

Мол Варна отново посреща Руската нова година с „Рождественские встречи“

Мол Варна отново посреща Руската нова година с „Рождественские встречи“
За поредна година Мол Варна ще спази традицията и ще отпразнува Руската нова година заедно със своите клиенти. Тържеството „Рождественские встречи” ще събере край фонтана на Пазара на Мол Варна представители на руската, украинската и арменската диаспора, които честват Нова година и на 14 януари, когато е началото на 2015 г. според Юлианския календар.

Празничната програма ще започне в 18 часа на 15 януари, петък.

В нея ще вземат участие талантливите възпитаници на руската балетна школа „Ангел мой” с художествен ръководител Натали Караван. Изпълнителите са лауреати на редица международни конкурси и четирикратни носители на Гран при.  За ценителите на руската култура те са подготвили атрактивен спектакъл, който ще завърти гостите в истинска вихрушка от валс, класически балет и незабравими романси.

В атмосферата на традициите, свързани с честването на Старата Нова година, гостите ще потопи и руският народен танц на 15-годишната Александра Петкова от СОУ „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Александра се занимава с балет от 7 години и е носител на много световни и европейски балетни награди. Само през миналата година тя е завоювала 35 отличия, 15 от които са първи места, а 3 от тях - на международни конкурси.

Тази година към зимните акорди на „Рождественские встречи“ ще се присъедини и горещ полъх на фламенко. Ще го донесе специалният гост на празника – танцьорът Стефан Николов, изучил тънкостите на страстния испански танц в митичното училище Amor De Dios в Мадрид и при съвместна работа с прочутия танцов педагог Бенджамин Феликсдал.

Руски чай, водка, сельодка и още много традиционни деликатеси от руската национална трапеза допълнително ще вдигнат градуса на настроението на гостите на „Рождественские встречи”.

Яну

П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31